Logic IT lanserar digital samarbetsplattform med högsta säkerhetsklass

Pressmeddelande

2024-05-21

SPACE, powered by Logic IT, är en komplett samarbetsplattform som möjliggör effektiva digitala möten och samarbeten mellan människor, utan att kompromissa med säkerheten. 

Efterfrågan av tjänster och lösningar för digitala samarbeten med hög säkerhetsklassning, och där all data hålls inom Sveriges gränser, ökar alltmer hos svenska företag och organisationer. För att möta den stigande efterfrågan har Logic IT utvecklat en modern och lättanvänd samarbetsplattform som inkluderar kompletta funktioner för videomöten, chatt, kalender, e-post, dokumenthantering samt fildelning.

- Vi ser en tydlig trend om ökade säkerhetskrav hos företag och organisationer och för oss är det viktigt att hela tiden möta våra kunders behov. SPACE är en fullt krypterad tjänst som kan ses som ett komplement till de befintliga samarbetsplattformarna på marknaden, säger Jonas Sundkvist, Affärsutvecklare på Logic IT.

Samarbetsplattformen SPACE bygger på öppen källkod och följer de rekommendationer som eSam tagit fram för digitala samarbetsplattformar inom den offentliga sektorn. Med datahallar i Sverige och drift av hög klass är SPACE en trygg och säker lösning för verksamheter som kräver full kontroll över sin data och som behöver säkerställa att lagar och förordningar som GDPR, Shrems II och Cloud Act efterlevs.

- I takt med att digitala möten blir en alltmer central del av vår vardag har behovet av säkerhet, integritet och tillförlitlighet ökat hos svenska företag och organisationer. Att till exempel låta de digitala mötesdeltagarna identifiera sig med Bank ID är ett sätt att säkerställa att endast behöriga får åtkomst till mötet och att ingen information hamnar i orätta händer, säger David Reutergård, VD på Logic IT.

SPACE erbjuds både som en komplett plattform med alla funktioner för digitala samarbeten inkluderat, och som en separat tjänst enbart för säkra videomöten.


Mer information om SPACE, powered by Logic IT, finns på https://logicit.se/space

 

För mer information:

Jonas Sundkvist, Affärsutvecklare Logic IT
jonas.sundkvist@logicit.se
+4670-915 22 16 

David Reutergårdh, VD Logic IT 
david.reutergardh@logicit.se
+4673-885 77 35

Välj oss som er partner för professionella digitala mötesupplevelser.

KOMPETENS

HÅLLBARHET

ENGAGEMANG

GLÄDJE

Välj oss som er partner för professionella digitala mötesupplevelser.

Välj oss som er partner för professionella digitala mötesupplevelser.

Välj oss som er partner för professionella digitala mötesupplevelser.

KOMPETENS

HÅLLBARHET

ENGAGEMANG

GLÄDJE